Braille és taktilis tábla

A vakok és gyengén látók önálló tájékozódását és akadálymentes közlekedését segíti, ha az intézmények információs rendszere tapintható jelekkel, Braille feliratokkal, taktilis térképekkel ellátottak. Jelszó: az akadálymentes közlekedés.
A Braille-írás egy tapintható írásrendszer, amelyben a hat pontból álló cellákba rendezett minták megfelelő kombinációi különböző betűket, számokat vagy szimbólumokat jelölnek.
A taktilis táblák szintjeiben eltérő felületű ábrákból (pl. domború betűk, szimbólumok vagy grafikák) állnak, amelyeket ujjal könnyen ki lehet tapintani. A Braille-írást és a taktilis szimbólumokat az útbaigazító táblákon érdemes egymással kombinálni, hogy a lehető legtöbb információt tudják nyújtani a felhasználóknak.

Milyen Braille táblát érdemes készíttetni?

A táblák optimális mérete és magassága kulcsfontosságú, hiszen a cél az, hogy mindenki számára könnyen elérhetőek legyenek. A domború elemeket és a Braille pontokat megfelelő távolságban kell elhelyezni, hogy pontosan, kényelmesen tapinthatóak legyenek. A hosszú távú élettartam érdekében a táblák kivitelezéséhez olyan tartós anyagok (pl. fém, műanyag) használatára van szükség, amelyek ellenállnak a gyakori használatnak, tisztításnak és a környezeti feltételeknek.
A Braille tábla és a taktilis tábla az épület alaprajzát, a helyiségek elhelyezkedését, megnevezését, irányát és számozását tapintható formában jeleníti meg. Az útbaigazító Braille táblák az épületen belül a tájékozódást segítik az emeletszám és az épületszárnyak feltüntetésével. A Braille és taktilis táblákat érdemes az épületek előtt, a folyosókon és a liftekben is elhelyezni.

Braille tábla készítés szakértőktől

Ha minőségi - precíz Braille táblára van szükséged, kérj tőlünk díjmentes ajánlatot online, amelynek elkészítéséhez a következő információra van szükségünk: a tábla mérete, körülbelül mennyi grafika és szöveg, illetve mekkora és hány alaprajz kerül a táblára majd a táblára. A Braille és taktilis táblákat a tartós minőség érdekében domború UV nyomtatással készítjük, de amennyiben költséghatékonyabb megoldást szeretnél - nyomtatott Braille matrcikkal is kérheted a táblák kivitelezését.
A részletes információk birtokában az egyedi árajánlatot a lehető leggyorsabban küldjük majd Neked. Ha kérdésed van, keress minket bizalommal!
 Legújabb projektek amiken dolgoztunk

Irányító rendszerek
Bővebben
Járműdekoráció
Bővebben
Nyomdai termékek
Bővebben
Óriásnyomtatás
Bővebben
Reklámajándékok
Bővebben
Reklámfeliratok
Bővebben
Világító reklámfeliratok
Bővebben

magas színvonalú gyártás minőségi alapanyagokkal
folyamatos műszaki innováció
korrekt üzletmenet, széleskörű, elégedett ügyfélkör


30 év reklámgyártási tapasztalat

igényekhez optimalizált látványos megoldások, rugalmasság
saját gyártói háttér
hosszú távú garancia az elvégzett munkákra

Neked is számít a vállalkozásod arculata? Szeretnéd tudni, hogyan lehet vállalkozásod folyamatosan látható a piacon?
Ha igazán ötletes tippeket szeretnél és nem akarsz lemaradni a legjobb ajánlatainkról, akkor iratkozz fel most a hasznos tippjeinkre!

Kérd Te is a hasznos tippeket!

Rendszeresen elküldjük Neked a legújabb tippeket, amelyekkel kitűnhetsz a versenytársaid közül!